Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Björn Jacobsson lämnar NT-koncernen till våren

Publicerad: 1 oktober 2007, 10:42

Björn Jacobsson, vd för Norrköpings Tidningar och koncernchef för NT-koncernen, avgår under våren 2008. Björn Jacobsson fyller 64 år nästa år. Han har jobbat tio år inom NT och "hela livet" inom dagspress.


– Jag jobbar 12-14 timmar per dygn, pendlar hem till Gävle varje fredagskväll och tillbaka till Norrköping söndag kväll, det är 65 mil fram och tillbaka, och jag reser mycket i jobbet. Någon gång kommer den dag då man säger att nu får det vara nog.

Björn Jacobsson sitter, då Medievärlden når honom, och dricker kaffe med sin styrelseordförande Göran Lundin, som har inlett en rekryteringsprocess.

– Vi kommer att jobba en del med rekryteringen själva. Den får ta den tid som behövs, säger han, med tillägget att den som kommer till koncernen får en bra start.

– Vi befinner oss i ett utomordentligt gott läge.

Björn Jacobsson säger att han förstår om det kommer att spekuleras om hans avgång, men understryker att ”det är inget skumt med det här”.

När han lämnar vd-stolen gör han det av familjeskäl.

– Jag har fru, två barn och sex barnbarn, det yngsta fyra månader och då räcker inga tolv, fjorton timmar, skrattar han.
Sin fria tid ska han tillsammans med hustrun fortsätta att odla det stora gemensamma intresset för resor.

NT-koncernen har under de tio år som Björn varit vd utvecklats utomordentligt väl både vad gäller storlek och lönsamhet. Under hans år som chef har koncernen växt kraftigt och består i dag bland annat av åtta dagstidningar, tv-bolag, radiostation och tryckerier, säger styrelseordförande Göran Lundin i en skriftlig kommentar.

På frågan om Björn Jacobssons önskan att lämna sin befattning kom som en överraskning svarar Göran Lundin att han haft den på känn och att de båda diskuterat frågan den senaste månaden.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev