Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Birro: Jag har fått sparken från Expressen

Publicerad: 24 november 2014, 06:36

I helgen medverkade Marcus Birro i en podd på en högerextrem sajt. I går kväll meddelade en av Expressens chefer honom att han inte längre får skriva krönikor för tidningen.


Ämnen i artikeln:

Marcus Birro

Det skriver Marcus Birro på sin blogg.

I podden på den högerextrema sajten intervjuades han tillsammans med Ingrid Carlqvist på den islamfientliga tidningen Dispatch International om mordhot han fått efter ett islamkritiskt inlägg på Twitter. Men det är inte därför han nu inte längre får skriva för Expressen.

Anledningen uppges vara att Birro talat nedsättande om Expressen i ett för tidningen suspekt sammanhang.

I mitt kontrakt står det ingenting om att jag inte får kritsera tidningen. Det står ingenting om att jag inte får medverka i intervjuer i teveksamma (sic) sammanhang. Det står en del om andra tidningar jag inte får skriva för men ingenting om det jag just fått sparken för. Jag tänker dra det här vidare.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson bekräftar för Medievärlden att Marcus Birro inte längre ska skriva för tidningen men vill inte gå in på varför:

”Marcus Birro är en fristående skribent och jag recenserar därför inte i offentligheten hans engagemang i andra medier. Marcus har medverkat i Expressen tidigare, men den frilansrelationen till Expressen har avslutats och vi tackar för det som varit och önskar Marcus lycka till i framtiden.”

Ämnen i artikeln:

Marcus Birro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.