Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Birger Magnus tar över Schibsted

Publicerad: 14 maj 2009, 03:37

Birger Magnus väntas bli ny koncernchef i Schibsted efter Kjell Aamot. Det blir av allt att döma resultatet av Schibsted-styrelsens möte i dag.  (Korrigerad: Birger Magnus blev inte ny koncernchef, det blev Rolv Erik Ryssdal, se ny artikel)


Ämnen i artikeln:

Schibsted

Under den senaste tiden har styrelsen i den norska mediekoncernen diskuterat vem som ska ta över efter Kjell Aamot, som aviserade sin avgång i slutet av mars. Två av kandidaterna till topposten som har varit med i diskussionerna ända till slutet, har varit den nuvaranden koncerndirektören i Schibsted, 54-årige Birger Magnus, och chefen för Schibsted Classified Media, 47-årige Rolv Erik Ryssdal.

Enligt den norska finanstidningen, Dagens Naeringsliv, väljer styrelsen i dag Birger Magnus till ny koncernchef i Schibsted. Birger Magnus, som varit anställd i Schibsted sedan 1996, är Kjell Aamots närmaste man och spelar en central roll i koncernledningen. Birger Magnus är en av initiativtagarna till Media Norge och han har varit styrelseordföranden i både Verdens Gang (VG) och Aftenposten.

Birger Magnus har tidigare varit partner i McKinsey & Company; han är civilingenjör och har också en MBA från Insead Fontainebleau.

Rolv Erik Ryssdal har i praktiken varit den enda kandidaten som på allvar kunnat ta upp striden med Birger Magnus. Ryssdal var under perioden 2005 – 2008 vd i VG; tidigare hade han samma ställning i Aftonbladet.
Christer Källström

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.