onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bildstriden fortsätter – Skyttedal överklagar

Publicerad: 12 januari 2017, 09:31

Sara Skyttedal (KD) överklagar patent- och marknadsdomstolens dom. Den infekterade bildstriden mellan henne och Dagens Nyheter är därmed inte över.

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Några dagar före jul slog patent- och marknadsdomstolen fast att det var fel av DN att publicera KD-politikern Sara Skyttedals landskapsbilder, men rätt att publicera bilderna på Ebba Busch Thor vid ett stridsfordon. Samtliga tagna från Sara Skyttedals Facebooksida.

Sara Skyttedal beskrev då hur hon tog emot domen med lättnad och såg den som en seger. Men nu har hon beslutat sig för att överklaga domen. Hon motiverar varför i ett Facebookinlägg:

”Sedan domen avkunnades har jag dock insett att även om domen var en delvinst för mig personligen så var den en förlust för en hel bransch som försörjer sig på bildproduktion och fotografering. Jag har blivit kontaktad av både enskilda fotografer och därefter av Svenska Fotografers Förbund (SFF) som vädjat till mig att överklaga domen. Att DN:s uteblivna fotocred inte bedöms ha något ekonomiskt värde är bara en av de delar som är problematisk för fotografer som ska försörja sig om det får utgöra praxis i framtiden.”

Sara Skyttedal skriver vidare att Svenska Fotografers Förbund (SFF) vädjat till henne att hon ska överklaga domen och lovat att ”stå för den ekonomiska risken för överklagandet och stå för de kostnader som skulle följa av en eventuell förlust”.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev