Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Beslut i februari om LO:s mediehus

Publicerad: 22 januari 2014, 11:10

I början av februari ska LO ta beslut om sitt nya mediehus. Sedan återstår frågan hur många förbundstidningar som flyttar in där. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

LO

Sedan i somras har Liv Beckström jobbat med att ta fram planerna på ett gemensamt mediehus för LO:s förbundstidningar. Och projektet följer ännu så länge tidsplanen. Det finns en förhoppning om att det kan vara klart för inflyttning under andra halvåret. Styrelsen ska fatta ett formellt beslut den 10 februari.

Därefter fattar varje facklig tidningsägare beslut för sin tidning via sina förbundsstyrelser eller tidningsstyrelser, säger Liv Beckström.

De tidningar som är med i projektanalysen är: Arbetet,  Dagens Arbete, Byggnadsarbetaren, Fastighetsfolket, Handelsnytt, Kommunalarbetaren och Sekotidningen.

Vad händer med de förbundstidningar som väljer att stå utanför?

De som väljer att stå utanför fortsätter sannolikt precis som de gör nu.  Tre förbund förklarade redan innan det här drog igång att de inte avser att vara med just nu. Hotellrevyns ägare, Mål o Medels ägare och Transportarbetarens ägare. Men vi stänger inga dörrar inför framtiden.

När kommer alla kulturer smält samman och alla jobba åt samma håll på djupet?

Om tidningsägarna säger ja så kommer ett  sådant arbete  att ta och måste få ta tid det viktigaste är att flytta samman i nya lokaler, där möten och gemensamma projekt styr mot samarbete, som kommer att djupna efterhand.  Avgörande är att behålla energin även under den fas när allt ska göras klart.

LO:s mediehus ska bland annat ha en gemensam grupp som jobbar med längre gräv och databasjournalistik.

Lösningen gynnar även annonsörerna menar Liv Beckström:

På sikt kan det här skapa nya och intressanta möjligheter inte minst digitalt.

Susanna Lundell ny chefredaktör på Kommunalarbetaren

Ämnen i artikeln:

LO

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev