Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Besked om Konkurrensverkets Tidsam-ärende i sommar

Publicerad: 5 juni 2013, 07:42

Konkurrensverket utreder Tidsams distributionsverksamhet i ärendet med tidningen Föräldrar och barn. Före eller under sommaren väntas besked i ärendet.


Ämnen i artikeln:

TidsamKonkurrensverket

Vid årsskiftet anmälde tidningen Föräldrar och barn Tidsam till Konkurrensverket för missbruk av dominerande ställning. Bakgrunden var att Tidsam beslutat att inte längre distribuera Föräldrar och barn sedan LRF Media sålt tidningen till Hanna Harge och hennes företag.
Tidsam angav att beslutet var principiellt och att man sedan länge haft stopp för nya förlag, medan Hanna Harge menar att Tidsam vill minska konkurrensen från andra tidningar till förmån för sina ägares tidningar. Tidsam ägs bland annat av Bonnier, Aller och Egmont.

Ärendet är under utredning hos Konkurrensverket och handläggaren Cecilia Widhagen planerar för ett besked före eller under sommaren.

Ärendet pågår fortfarande och före sommaren, eller i sommar, beslutar vi om ärendet tas vidare, om det ska projektläggas och om vi har tillräckliga fakta för att ta ett beslut, säger Cecilia Widhagen.

Konkurrensverket fortsätter utreda Tidsam

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

TidsamKonkurrensverket

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev