Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bengt Braun vädjar för Dawit Isaak

Publicerad: 2 maj 2006, 15:17

Bonniers koncernchef Bengt Braun besökte i dag Eritreas ambassad i Stockholm och vädjade till regimen att släppa femton namngivna fängslade journalister, däribland svenske medborgaren Dawit Isaak.


Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Bengt Braun har som tidigare ordförande för den internationella utgivarorganisationen WAN uppvaktat otaliga regimer för att få dem att frige inspärrade journalister. Han är fortfarande aktiv som ”senior ambassador” för organisationen.
I dag träffade han Eritreas representant Yonas Mannna Bairu och överlämnade ett brev till president Issayas Afewerki.
”Yonas Bairu visade sig vid vårt möte vara väl insatt i situationen. Han inser att det utgör ett problem för bilden i omvärlden av Eritrea och förstår att WAN:s engagemang är betydelsefullt”, säger Bengt Braun i ett uttalande på Bonniers hemsida och fortsätter:
”Han lovade att vidarebefordra min skrivelse till ledningen för landet och inser att ett frisläppande skulle utgöra en stark signal till omvärlden. Men om presidenten inte nu agerar positivt kommer WAN att ägna allt mer kraft och uppmärksamhet åt Dawit Isaak och de andra fängslade journalisterna, något Eritreas sändebud i Sverige tycktes inse vid mitt möte idag.”

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev