Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

BBC satsar 5 miljarder på utvecklat nät

Publicerad: 11 januari 2007, 13:46

BBC kommer att satsa 350 miljoner pund, närmare 5 miljarder kronor, på att utveckla sin nätverksamhet och på köp, enligt The Guardian. Världens ledande public service-företag ska bygga vidare på sajter kring sina framgångsrika program.


BBC har varit pressat under en längre tid av en regering som har velat skära ner på medlen till bolaget. Problemen accentueras av de stora teknikskiften hela branschen står inför. En möjlighet att minska effekten av den ekonomiska smällen har företaget genom sin kommersiella del BBC Worldwide. Där kan intäkterna ökas.
Pengarna till nätsatsningen har BBC Worldwide, enligt The Guardians analys, möjlighet att låna upp. Troligt är dock att en del av krediten används för inköp.
BBC har redan sajter byggda kring populära program, som Top Gear, och magasin som Good Food. De kan fräschas upp, göras tekniskt bättre och mer interaktiva.
Företaget gör också bedömningen att det finns ett intresse särskilt bland unga för sajter kopplade till populära program.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.