söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Barnhemsbarn får vänta på BLT:s miljoner

Publicerad: 21 februari 2012, 11:39

BLT:s insamling till ett barnhem i Kaliningrad har gett över 2 miljoner. Men bygget har stannat av. Och ingen vet i dagsläget om det blir av. Fast pengarna ska gå till barnen ändå lovar BLT:s chefredaktör Kerstin Årmann.


För en handfull år sedan skrev en av BLT:s reportar om en insamling av julklappar till barnhemsbarn i Ryssland. Texten avslutades med budskapet att om någon av läsarna ville lämna in en julkapp till någon av tidningens redaktioner för vidare förmedlan österut så gick det bra.

Vi fick in över 10 000 klappar, säger Kerstin Årmann.

Tillsammans med ett antal frivilligorganisationer började sedan tidningen samla in pengar till ett barnhem i den ryska enklaven Kaliningrad. Där skulle det byggas ett hus för handikappade över 18 år som annars skulle vara tvingade att flytta till en institution för psykiskt störda vuxna.

Nu har tidningen fått in omkring 2,3 miljoner kronor. Men bygget har helt stannat av. Och ingen vet om det ska ta fart igen.

Problemet är att man har bytt socialminister där tre gånger de senaste åren. Och varje gång är vi tillbaka på ruta ett igen. Vi måste ha myndigheterna med på noterna, annars går det inte, säger Kerstin Årmann.

De ryssar som vi har kontakt med tycker inte att det är konstigt att det går så här sakta. Men för oss är det givetvis frustrerande.

Hon vet i dagsläget inte om det blir någon nybyggnation.

Men blir det inget så ska pengarna gå till barnen ändå. Då får föreståndaren se var de gör bäst nytta.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev