Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bangladeshiska regeringen stängde ned över 50 nyhetsajter

Publicerad: 11 december 2018, 06:31

Den bangladeshiska regeringen tar en allt tuffare linje mot pressen efter en våg av studentprotester tidigare i år. Under måndagen stängdes 58 nyhetssajter ned under 12 timmar, då de inte var registrerade hos regeringen.


I upprinnelsen till valet i Bangladesh den 30 december har landets telekom-myndighet kontrollerat hundratals nyhetssajter i landet. Under måndagen stängdes 58 nyhetssajter ned i 12 timmar, rapporterar Reuters.

Sajter var inte registrerade hos telekom-myndigheten och kontrollerades under nedsläckningen.

”Det är regeringens ansvar att alla nyhetssajter ska finnas i ett system så att de kan fungera problemfritt”, säger Abdul Malek, tjänsteman vid telekom-myndigheten.

Nedsläckningen kan ses i ljuset av den sittande presidenten Abdul Hamids allt tuffare politik mot fria medier. I slutet av september infördes en ny lag som kritiker menar hotar pressfriheten. Den nya tuffare linjen har kommit efter ett våg av studentprotester mot landets regering, och ett allt tuffare krig mot droger, skriver Reuters.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.