Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bakslag för Skånskan

Publicerad: 23 januari 2015, 07:02

Det hotellbygge som skulle rädda Skånska Dagbladets ekonomi blir nu försenat. En ansökan om rivningstillstånd av en kulturfastighet har återremitterats av byggnadsnämnden till tjänstemannanivå.


Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Nämnden ser i och för sig positivt på hotellbygget, men vill ha en ny dialog med fastighetsägaren när det gäller de aktuella fastighetens historiska värde, säger Steffanni Esse, kommunikatör på Malmö stadsbyggnadskontor.

I ett försök att få in pengar gjorde SkD-koncernen förra våren en överenskommelse med den norske hotellmiljardären Petter Stordalen. En stor Skånskan-ägd fastighet i centrala Malmö skulle byggas om till hotell.

Det hade varit väldigt bekymmersamt om den här uppgörelsen inte blivit av hyresintäkterna ska dra in tiotals miljoner som ska användas att stärka tidningens ekonomi, sa Skånska Dagbladets styrelseordförande Håkan Mattsson då.

Hotellet var planerat att stå färdigt 2016. Hur förseningen nu påverkar själva bygget är oklart. Medievärlden har sökt Petter Stordalen utan framgång.

Ett positivt besked i sig, men om det blir förseningar får vi problem, säger Håkan Mattsson, styrelseordförande i SkD-koncernen.

Enligt Mattsson får förseningen inte bli mer än någon månad sedan bryts alla ingångna avtal.

SkD-koncernens tidningsrörelse blöder djupt. 2013 gick systertidningarna Skånskan och Norra Skåne med 37 miljoner kronor i förlust. För 2014 hade tidningarna budgeterat en förlust på 12 miljoner en förlust som troligen blir betydligt större. Enligt vad Medievärlden erfar var den samlade förlusten i augusti uppe i 20 miljoner kronor. Bokslutet kommer om ett par veckor.

Lars o

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev