Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Avpixlat uppmanar läsarna att uppsöka journalister

Publicerad: 10 december 2012, 10:27

Avpixlat uppmanar sina läsare att konfrontera journalister och politiker, bland annat genom att uppsöka deras bostäder.


Ämnen i artikeln:

AvpixlatAftonbladet

I ett svar på Aftonbladets granskning av rasistiska sajter uppmanar nu sajten Avpixlat sina anhängare att konfrontera politiker och journalister. Syftet med konfrontationerna är att få personer att säga eller göra komprometterande saker och fånga det hela på film.

Avpixlat uppmanar sina anhängare att söka upp journalister och politiker på ställen där de träffas eller i deras bostäder.

”För den händelse ni skulle finna det långtråkigt att vänta på att slumpmässigt snubbla över ett passande tillfälle är det ju förstås aldrig fel att vara sin egen lyckas smed. Bostadsadresser för de flesta politiker, journalister och andra PK-personligheter finns bara några kostnadsfria musklick bort på tjänster som t.ex. Ratsit.”

Uppdaterad klockan 15:50: Avpixlat har nu ändrat ovanstående stycke till följande:

”För den händelse ni skulle finna det långtråkigt att vänta på att slumpmässigt snubbla över ett passande tillfälle är det ju förstås aldrig fel att vara sin egen lyckas smed. Att ligga i buskar med teleobjektiv och spionera på personer utanför deras hem eller ringa på dörren oanmälda med påslagen bandspelare/kamera är etablerade arbetsmetoder för journalister, så du är i gott sällskap om du bedriver lite försiktig uppsökande verksamhet. Bostadsadresser för de flesta politiker, journalister och andra PK-personligheter finns bara några kostnadsfria musklick bort på tjänster som t.ex. Ratsit.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

AvpixlatAftonbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev