Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Avpixlat har fått ansvarig utgivare

Publicerad: 2 juni 2014, 07:43

Myndigheten för Radio och TV har godkänt Avpixlats ansökan om utgivningsbevis. Till ansvarig utgivare har Mats Dagerlind utsetts.


Ämnen i artikeln:

Avpixlat

Det betyder inte att alla redaktionsmedlemmar kommer att underteckna sina artiklar med sina namn.

Avpixlat behåller sin tidigare policy där varje redaktionsmedlem och skribent själv bestämmer om han eller hon vill underteckna sina texter. Detta har heller ingen betydelse för ansvarsfrågan. Det skriver Mats Dagelind på Avpixlat.se.

Han har också varit i kontakt med PO Ola Sigvardsson för att undersöka möjligheterna att ansluta sajten till det pressetiska systemet. Men då ett av uppdragen är att belysa den förda massinvandringspolitikens negativa återverkningar bedömer Mats Dagerlind det svårt att undvika att uppge olika personers ursprung och religionstillhörighet fast det står i de pressetiska reglerna att det inte ska göras om det saknar betydelse i sammanhanget.

Om Pressens opinionsnämnd inte vill ta hänsyn till detta vid eventuella anmälningar mot Avpixlat kan det förstås bli svårt för oss att vara med där.

Han kommer nu också att lämna in en ny ansökan om att få bli medlem i Publicistklubben. Den tidigare avslogs då Mats Dagerlind inte var verksam i medier som stod under redaktionell ledning.

Ämnen i artikeln:

Avpixlat

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev