Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Även TV4 kritiserar evenemangslistan

Publicerad: 20 november 2013, 14:09

TV4 kritiserar också förslaget till evenemangslista. Till skillnad från SVT är TV4 emot hela idén med en sådan lista.


Ämnen i artikeln:

EventTV4

Myndigheten för radio och tv lämnade nyligen ett förslag för hur en så kallad evenemangslista skulle kunna utformas. Om en sådan lista ska upprättas bör det räcka med att 80 procent av befolkningen kan ta emot sändningarna och att priset för ett grundläggande betal-tv-abonnemang kan likställas med fri tv, skriver myndigheten bland annat i förslaget till regeringen.

På TV4:s medieblogg skriver kommunikationschefen Åsa Jamal att SVT tidigare har agerat kraftfullt för att få en evenemangslista till stånd. För att nu kritisera det faktiska förslaget.

”Men trots att vi på TV4 precis som SVT skulle kunna gynnas av en lista är vi starkt emot den, precis som de flesta andra aktörerna inom idrottsvärlden både idrottsförbund, rättighetsinnehavare och tv-bolag. Anledningen är att den helt enkelt inte behövs. Idrottsvärlden och tv-branschen hanterar redan i dag de här frågorna på ett ansvarsfullt och väl fungerande sätt.

Idrottsförbundens, tv-publikens och tv-bolagens intresse av att så många som möjligt ska kunna titta på de aktuella evenemangen sammanfaller nämligen. Idrottsförbunden vill både ha bra betalt för sina rättigheter och att så många som möjligt ska kunna titta på dem. Och tv-bolagen vill att så många som möjligt ska titta på evenemanget för att få reklamintäkter. Därför regleras frågor om täckning och tillgänglighet redan i dag vid försäljningen av rättigheter”, skriver Åsa Jamal på bloggen.

SVT protesterar mot evenemangslista

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

EventTV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev