fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Attackerades efter avslöjande om SD-lögner

Publicerad: 12 november 2013, 12:59

Både bloggen "Inte rasist men" och Aftonbladets sajt Politism har utsatts för DDOS-attacker efter att ha publicerat en faktakoll av Björn Söders uttalanden i SVT Debatt.

Ämnen i artikeln:

PolitismSverigedemokraterna

AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Överbelastningsattackerna mot ”Inte rasist men” började i fredags efter ett inlägg som faktagranskar några av de uttalanden som Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder gjorde i torsdagens SVT Debatt.

Attackerna har fortfarande inte upphört, enligt Henrik Johansson från Inte rasist men: ”Vi är under attack igen sedan tiotiden. Man kommer åt sidan, men förmodligen inte länge till. Om du vill får du sno hela inlägget. 120 000 datorer kontaktar IRM i sekunden och 400gb trafik skickades mot oss på ett par timmar.

Sedan Schibstedsajten Politism återpublicerat inlägget är den också utsatt för överbelastningsattacker. Attackerna pågår i detta nu, enligt Politisms chefredaktör Eric Rosén.

Några exempel ur texten på ”Inte rasist men”:

Carlito: SD är det enda partiet som i principprogrammet uttrycker att man kan upphöra att vara svensk om man inte följer SD:s definition av identitet och kultur.

Björn Söder: Det är rent nonsens.

Sanningen: Citat från SD:s principprogram sida 11: På samma sätt som den som är född in i en annan nation senare i livet kan bli en del av den svenska nationen menar vi också att man även som infödd svensk kan upphöra att vara en del av den svenska nationen genom att byta lojalitet, språk, identitet eller kultur

Påstående nr 2:

Carlito: Så Thoralf Alfsson har aldrig uttryckt att han är en islamofob?

Björn Söder: Jag tror inte han har sagt att han är islamofob, nej.

Sanningen: Citat från Thoralf Alfssons blogg: Jag är islamofob och jag kan överhuvudtaget inte förstå att någon med kristen uppväxt kan vara något annat än islamofob.

Läs hela inlägget här.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev