Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Åsa Tillberg vill att DN ska bli bättre på egna nyheter

Publicerad: 14 december 2009, 06:56

Samma dag som Gunilla Herlitz tillträdde som publisher på Dagens Nyheter utsågs Åsa Tillberg till  ny redaktionschef. Åsa Tillbergs önskedröm är att DN är på plats i Iran när regimen faller.


Ämnen i artikeln:

Åsa TillbergDagens NyheterGunilla Herlitz

När bytte du senast jobb, och var kom du då ifrån?

– Jag började på Dagens Nyheter som chef för ekonomiredaktionen för snart tre år sedan och kom då från Dagens Industri där jag var redaktionschef.

Vad tar du med dig från tidigare jobb?

– Från Dagens Industri har jag tagit med mig en kultur som präglas av handling, snabba beslut och en beredvillighet att prova nya saker.

– Det är viktigt med en tillåtande atmosfär där ingen blir uthängd internt om det inte blev så bra. Bättre att testa och ändra sig än att bara göra som man alltid gjort.

Hur ofta ska man byta jobb ­ och varför?

– Förmodligen oftare än jag gjort – jag var 13 år på DI. Men jag ville inte byta för sakens skull utan väntade tills det dök upp ett erbjudande som kändes lockande.

Vad är DN bra på och vad kan bli bättre?

– DN har en enorm bredd och många medarbetare med djupa ämneskunskaper. Inte minst är vårt korrespondentnät en stor tillgång i en tid när de flesta redaktioner monterar ner sin bevakning av världen utanför Sverige.
– Vi ska bli bättre på presentationen i tidningen, göra en tidning med ett modernare uttryck. Vi ska också bli ännu bättre på att ge våra läsare viktiga egna nyheter.

Ett jobb du skulle vilja göra?

– Många, men just nu vore en önskedröm att DN är på plats i Iran när regimen faller.

Ditt roligaste uppdrag hittills?

– Det jag har nu.

Förebilder i yrket?

– Ingen speciell.

Arbetskamraten du skulle vilja jobba med igen?

– Gunilla Herlitz och det gör jag nu.

Foto: PAUL HANSEN

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.