Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Åsa Edlund Jönsson ny sportchef på SVT

Publicerad: 5 april 2016, 09:40

Sveriges första kvinnliga hockeykommentator, i dag utvecklingschef på SVT Sport, efterträder Per Yng.

Ämnen i artikeln:

SVT

Åsa Edlund Jönsson har arbetat på SVT sedan 1999. Det senaste året har hon varit ansvarig för lanseringen av den nya sportsajten samt den stora organisationsförändring som SVT Sport genomfört.

”Jag är glad och stolt för förtroendet att få leda Sveriges största och bästa sportredaktion”, säger Åsa Edlund Jönsson i ett pressmeddelande. ”SVT Sport ska producera de mest angelägna, engagerande och underhållande sportsändningarna för Sveriges stora och mycket sportintresserade publik”.

Åsa började bevaka sport för Örnsköldsviks Allehanda 1990 och arbetade sedan under flera år som reporter och programledare på Supersport och Canal+. På SVT har Åsa jobbat som reporter och programledare samt som Sveriges första kvinnliga hockeykommentator.

”Åsa Edlund Jönsson är en säker publicist och en entusiasmerande ledare. Jag är övertygad om att hon kommer att fortsätta utveckla och förnya SVT Sport och vår journalistik, och göra oss än mer intressanta för publiken”, säger Anne Lagercrantz, chef för nyhetsdivisionen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev