Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Årets Per Wendel-pristagare är Katarina Gunnarsson

Publicerad: 20 november 2018, 06:00

Sveriges Radios reporter Katarina Gunnarsson prisas för att hennes journalistik "rubbar alla cirklar och tvingar ministrar att agera".


Ämnen i artikeln:

Studio EttEkotExpressen

I går delades året Per Wendel-pris ut på Expressens redaktion i Marieberg i Stockholm. Årets pristagare är Katarina Gunnarsson, reporter på Sveriges Radios Studio Ett och Ekot.

– Otroligt hedrande att få det här priset, säger Katarina Gunnarsson, till Expressen.

Juryns motivering lyder: ”Det finns journalister som flockas där journalister flockas. Och så finns det journalister som vandrar sin egen väg. Lyfter på stenar som ingen ser och avslöjar vad som egentligen händer i landet, hos människorna där ute och på platserna som etablissemangen helst vill glömma. Allt blir inte scoop, det är poängen, men allt skapar engagemang. Och när det verkligen smäller till, som i vårens reportage om skolans flummiga kunskapskrav, rubbar hennes journalistik alla cirklar och tvingar ministrar att agera. Katarina Gunnarsson är sinnebilden av en riktig reporter, en outtröttlig murvel i Pelle Wendels anda.”

Expressen instiftade Per Wendel-priset till minne av tidningens tidigare reporter. Priset har delats ut årligen sedan 2006 och går till en journalist som verkar i Per Wendels anda som orädd avslöjare. Prissumman ligger på 100 000 kronor.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Studio EttEkotExpressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News