Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Årets julklapp i topp på Svd.se

Publicerad: 3 januari 2011, 09:13

Att det låg ett antal Ipads under julgranarna syns tydligt i besökssatistiken för Svd.se. Apples surfplatta är nu den mobila enhet som flest besökare använder.


Ämnen i artikeln:

Svd.seIpad

Före julafton var det Iphone som flest besökare använde. Men efter klappöppningen så förändrades det. Trenden har dock varit stadig ända sedan i våras när läsplattan släpptes på marknaden visar statistik som Ola Henriksson visar på Svenskans utvecklingsblogg.

Siffrorna gäller bara vilken enhet som besökarna på Svd.se använder.

Någon oro för att Ipad-användarnas surfande på sajten ska påverka antalet nerladdningar av Svenskans olika appar finns inte enligt Ola Henriksson:

I och med att vi inte har någon renodlad nyhetsapp. Hade vi haft det kanske det varit annorlunda.

Hans siffror kan tolkas så att det är Iphonesanvändare som bytt plattform. Före jul var det 83,5 procent av alla besökarna som kom via någon mobil enhet till Svd.se som använde Apples operativsystem. Efter julafton var siffran 84,5 procent. Andelen Androidanvändare på Svd.se har inte förändrats, den ligger fortfarande på strax under fem procent.

Ämnen i artikeln:

Svd.seIpad

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.