tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Arbetarbladets chefredaktör som Putins desinformatör

Publicerad: 14 oktober 2015, 07:35

UPPDATERAD Granskningen av hockeyklubben Brynäs affärer har fått Idrottens Affärers bloggare Dan Persson att reagera starkt. Han menar att Arbetarbladets chefredaktör Daniel Nordström spelar i samma liga som Putins desinformatörer.

Ämnen i artikeln:

Arbetarbladet

Arbetarbladet har i en granskning av Brynäs affärer kommit fram till att stora delar av det kommunala bidrag som betalats ut inte har gått till vad som var avsett en ungdomssatsning utan slukats av den allmänna verksamheten. Bland annat till elitlagets matchtröjor.

Det har lett till att Idrottens Affärers bloggare Dan Persson reagerat kraftigt. Han skriver i ett inlägg bland annat att Arbetarbladet i Gävle publicerar en artikel som är lika vinklad som när Putin förklarar sig oskyldig till det nedskjutna planet. Enda syftet är att skapa klick trots att man vet att man på extremt orättvisa grunder skadar föreningen och kommunen.

Dan Persson tycker också att ansvarig utgivare Daniel Nordström bör () buntas ihop med Putins desinformatörer alternativt med mediemoralen hos den högerpopulistiska nätmobben.

Det här är det grövsta jag varit med om från en mer seriös sajt, som jag trott att Idrottens Affärer är, säger Daniel Nordström.

Granskningen har också fått reaktioner från annat håll. Bland annat har klubbens supportrar och s-ledningen i Gävleborg reagerat. Men inte som bloggaren Dan Persson enligt Daniel Nordström.

En bra granskning ska väcka känslor. Och det har den gjort. Men tonen har i stort sett varit på en bra nivå.

Fler artiklar i Arbetarbladets granskning kommer att publiceras.

Kanske redan i dag, säger Daniel Nordström.

Dan Persson ångrar inte sin formulering. Han menar att Arbetarbladet inte gjort ett bra grundjobb.

Alla som kan något om den här typen av satsningar vet att utväxlingen kommer år tre, fyra och fem. Så det går inte säga någonting efter bara ett år. Så det är både orättvist och okunnigt att hänga ut Brynäs på det här sättet. Arbetarbladet har inte relevant information och sätter inte saker i sitt rätta sammanhang.

Sedan är det inte bokstavligt utan i överförförd bemärkelse. Men desinformation är desinformation.

Tror du inte att din text blir mer trovärdig med ett annat språkbruk?

Förmodligen. Så är det generellt sett. Men för att sticka ut lite måste språket anpassas. Annars är det menlöst som ett glas vatten.

Sedan ska jag i ärlighetens namn säga att det är kanske tionde gången som medier skriver på det här sättet. Så det var lite droppen som fick bägaren att rinna över.

Har du varit i kontakt med de som gjort granskningen på Arbetarbladet?

Nej, jag skriver bara utifrån ämnen som ger mig idéer. Jag känner inte att det varit nödvändigt, jag är inte journalist.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev