Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Är ”papperskänsla” en väg mot att kunna ta betalt

Publicerad: 14 maj 2009, 02:05

Rupert Murdochs utspel om att ta betalt för materialet på nätet inom ett år har fått en perplex bransch att vakna. BBC-direktören Erik Huggers tror på Kindle och e-läsare.


Ämnen i artikeln:

Joakim JardenbergBBC

Intäktskontona för nätverksamheten är förfärande tomma och diskussionen om betalt och gratis hettar till. Rupert Murdoch har med tyngden av sitt medieimperium skakat om genom att säga att det är dags att ta betalt. Public service får kritik, i Danmark och Storbritannien i dagarna, för att spärra alla försök som generalister kan vilja göra att ta betalt genom att vara gratis. BBC tar för sig och slår tillbaka. Som vid public service dagen i Stockholm igår.

The Guardian refererar BBC-direktören Erik Huggers som uppmanar tidningarna att bör göra sitt material mer papperslikt på väg mot att kunna ta betalt. Kindle är ett bra redskap för det, menade han.

Mindparks sajt skriver Joakim Jardenberg om att ta betalt och räknar på Aftonbladets Plustjänst – vad skulle den modellen betyda för andra. Han landar i att mediehusen inte ska låsa sig i att jaga intäkter man inte kan få eller är marginella, utan söka de tjänster som är relevanta för användarna.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Joakim JardenbergBBC

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.