Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Är du transparent med allt Niklas Svensson?

Publicerad: 8 september 2010, 10:47

Riktiga reportrar festar med makten. Det slog Expressens Niklas Svensson fast redan i en debattartikel i oktober 2007. De kan också ha politiker som vigselförättare anser han. Speciellt om man har två. (Uppdaterad med replik från Natanael Derwinger)


Ämnen i artikeln:

Niklas Svensson

   Jag vill inte kommentera det. Jag hänvisar bara till en debattartikel jag skrev i Expressen efter debatten om Anders Philblad och hans utekväll med Ulrika Schenström.

   Om jag går in på vilka jag umgås med och hur privat som kommer det snubblande nära där källskyddet kommer i fara. Och där vill jag inte hamna.

Har du kopplingar till några personer dina läsare borde känna till?

   Om jag hade gjort den bedömningen skulle jag upplyst läsarna om det. Men det har jag inte.

Men Fredrick Federley var din vigselförättare

   Det har jag varit väldigt öppen med. Och något som inte framkommit var att vi hade två politiker som vigselförättare, bara för att slippa den kopplingen.

Vem var den andre?

   Håkan Wåhlstedt, Miljöpartiets partisekreterare.

Men varför valde ni politiker överhuvudtaget? Vore det inte bättre att ta någon som inte har kopplingar till ett parti?

   Har du namnet på någon som inte är politiker? Det är ju mest de som är (borgerliga) vigselförättare. Vi hade faktiskt först tänkt oss Anders Philblad, just för att undvika misstankar, men han fick inte tillstånd. Så då valde vi två stycken i stället.

Varför var det intressant att berätta om att det var Maria Wetterstrands före detta pojkvän som ledde tv-debatten i förgår?

   Varför inte? Det är klart intressant när de öppet talar om det. Sedan är det de facto så att han sitter i en stiftelsestyrelse som har koppling till Vänsterpartiet. Och både Expressen och Aftonbladet gjorde bedömningen att det var intressant att berätta det.

Men det var ju 20 år sedan Wetterstrand och Natanael Derwinger var tillsammans

Visst. Men det har ju inte kommit fram tidigare.

Ämnen i artikeln:

Niklas Svensson

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev