Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Är du en helt förvirrad lögnare, Lars Alkner?

Publicerad: 28 januari 2013, 12:47

Värnamo Nyheters redaktionschef Lars Alkner har tagit ut svängarna. Bloggrubriken Hur många Sverigedemokrater tål Sverige har fått många att reagera


Det var en som skrev det, ja. En annan har skrivit att jag har en fabless för bajs. Men jag tycker det är viktigt att släppa fram så många som möjligt. Och bemöta så många som möjligt.

Sedan handlar min text egentligen varken om Sverigedemokrater eller invandringspolitik utan varför vissa insändare inte publiceras.

Hur kom du på tanken att skriva så här?

Jag var trött på att förklara för vissa skribenter varför jag inte kunde ta in deras insändare utifrån pressetiska, yttrandefrihets- och religionsfrihetsperspektiv. Utan att de förstod. Så jag tänkte utifrån Karlfeldts tala med bönder på bönders vis och med lärde män på latin prata med sverigedemokrater på vissa sverigedemokraters vis.

Den har över 250 kommentar just nu, hade du väntat dig så många reaktioner?

Jag hade väntat mig många reaktioner. Fast kanske inte så här många. Men det är övervägande positivt faktiskt. Och även en sd-politiker från Gnosjö har applåderat min text. Jag har till och med fått en Dagens Ros. Fast vissa har verkligen svårt att förstå ironin.

Det har inte gått att kommentera på VN så lång tid, eller?

Det stämmer. Vi började med det strax efter jul och kör med efterhandsmoderering. Som mest har vi varit uppe i ett 20-tal kommentarer. Det var på min text om volleybolltränaren som var våldsam.

Har du hunnit med att göra något annat än moderera och kommentera i dag?

Vi hade ledningsgruppsmöte i morse. Och sedan ska jag in i ett telefonmöte senare i dag. Men annars har nog mesta tiden gått åt till det.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.