Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Är det inte småsint att ifrågasätta Expressens avslöjande, Åsa Linderborg?

Publicerad: 30 mars 2010, 10:48

Aftonbladet Kultur hade igår för andra gången ett uppslag som ifrågasätter Expressens Guldspade-belönade avslöjande om Aftonbladet-medarbetaren Jan Guillou.


Ämnen i artikeln:

Åsa Linderborg

Den frågan generar mig. Journalistik handlar om att få fram sanningen. Nu har Expressen och DN kampanjat i månader för att få Jan Guillou att framstå som en spion eller agent avlönad av KGB. Nu publicerar vi artiklar där Dan Josefsson ifrågasätter granskningen.

Varför är det viktigt att gräva i det?

Det är viktigt att ta reda på om det håller, sakligt sett. Och det har visat sig att det inte gör det. Dan Josefssons granskning visar att det här avslöjandet bygger på uppgifter som Säkerhetspolisen själv inte trott på, och sådant som Jan Guillou själv berättat.

Vad menar du med att DN och Expressen har kampanjat?

– De har i flera månader försökt fälla en av Sveriges mest namnkunniga journalister, deras löpsedel fick till och med internationell spridning, och så visar det sig att anklagelserna är mer än löskokta.

Expressen vann Guldspaden för Guillou-avslöjandet

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Åsa Linderborg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.