onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Anrell: Det journalistiska tänket är ett undantag

Publicerad: 17 februari 2012, 08:12

I en stor intervju i Feministiskt Perspektiv sågar Aftonbladets krönikör Lasse Anrell sportbevakningen som han menar är slentrianmässigt sexistisk.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetLasse Anrell

Mina chefer är livrädda. Både för sådana som dig och mig. Jag har flera gånger skrivit om hur dålig min tidning är på att skriva om kvinnor och idrott. De hatar det.

Det säger Lasse Anrell till Feministiskt Perspektivs reporter efter det att han berättat att han just pratat med sin chef och att den personen inte gillar att Lasse Anrell pratar med henne.

Anledningen är att ledningen inte vill ha en debatt om genusperspektivet på sportsidorna och att deras intresse är att fortsätta göra en grabbig kommersiell tidning.

Ekonomiska aspekter har blivit allt viktigare när det gäller att välja vad man skriver om menar Lasse Anrell:

Detta bidrar till att journalistiken blir ytligare och ytligare. Det är jättebra om Pernilla Wahlgren visar rumpan, vilket ger skyhög läsning. Men om hon pratar ut om vad som helst annat ger det inte samma utslag. Det journalistiska tänket är ett undantag skulle jag vilja säga, säger han till Feministiskt Perspektiv.

Lasse Anrell erkänner i intervjun att han själv inte heller alltid tänkt på genusperspektiven i sitt jobb:

Utåt sett kanske jag inte tagit mitt ansvar, men jag har gjort ganska mycket för att göra det obehagligt för andra att vara trista och slentrianmässigt sexistiska. Vilket jag tycker att svensk sportmedia är. Jag har gjort det lite jobbigt för dem att hålla på så. Men jag har säkert varit sexistisk själv också.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev