Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ännu en TV-profil anklagas för olämpligt beteende

Publicerad: 22 februari 2019, 06:55

Trots att flera mediehus infört nya rutiner och nolltolerans mot kränkande behandling av kollegor efter #metoo har en tv-profil fortsatt att bete sig illa, enligt uppgifter till Dagens Media. Företagets ledning ska ha haft ett krismöte med anledning av uppgifterna. Profilen uppger att han är ångerfull.


Ämnen i artikeln:

TV4

Under torsdagen satt ledningen för ett av Sveriges tv-bolag i ett krismöte. Det efter att flera anställda vittnat om att en av kanalens profiler uppträtt olämpligt. Personens beteende ska ha gjort att personer valt att byta pass för att slippa arbeta med tv-profilen, rapporterar Dagens Media.

”Att jag uppträtt på ett sätt så att någon arbetskamrat blivit sårad eller känt sig nonchalerad är jag uppriktigt ledsen över, det har aldrig varit min avsikt. Den feedback jag har fått har jag tagit till mig.”, skriver tv-profilen till Dagens Media.

Ledningen för tv-kanalen har valt att inte kommentera mötet eller uppgifterna om profilens beteende.

Under metoo-hösten 2017 pekades flera tv-profiler ut för olämpligt beteende. Det fick flera mediehus att införa nya rutiner och nolltoleranser för hur man ska bete sig mot kollegor.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.