Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Annonsen Dagen stoppade går gratis i Broderskap

Publicerad: 21 juni 2010, 06:36

Broderskaps chefredaktör Hanna Hellström menar att hennes motsvarighet på Dagen, Elisabeth Sandlund agerat fegt när annonsen om ett sommarläger för hbtq-personer stoppades. Broderskap publicerar därför annonsen gratis.


Ämnen i artikeln:

Dagen

   Elisabeth Sandlunds kommentarer i Sveriges radio gör mig därför helt matt. Hon säger att utlevd homosexualitet skulle uppfattas som stötande för många inte alla av tidningen Dagens läsare. När Erik Andersson, lägeransvarig på EKHO, ber Sandlund förklara vad hon menar med utlevd homosexualitet, berättar hon om att homosexuella hon känner lever i celibat. Det känns så ledsamt, säger Hanna Hellström i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

Erik Andersson säger att annonsen verkligen hade gjort nytta i Dagen, eftersom den ligger i många frikyrkors församlingshus. Jag håller med. Det är helt enkelt inte rimligt att sätta onödig skam och vanära över människors sexualitet. Det tillhör det förgångna.

Hanna Hellström menar att annonsen från EKHO Riksförbundet Ekumeniska gruppen för kristna hbtq inte kommer att leda till att Broderskap förlorar en enda prenumerant utan snarare tvärtom.

Ämnen i artikeln:

Dagen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev