Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Anne Sofie von Otter: Publiceringarna ledde till självmordet

Publicerad: 3 september 2018, 04:57

Anne Sofie von Otter berättade igår för första gången i svensk media om Benny Fredrikssons självmord. Hon säger att Aftonbladet gjort ”ett gigantiskt fel” och att det var publiceringarna som ledde till självmordet.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

I gårdagens söndagsintervju i P1 intervjuar Martin Wicklin änkan Anne Sofie von Otter efter maken Benny Fredrikssons självmord. Om Aftonbladets publiceringar säger hon: ”Man ser att de har gjort ett gigantiskt fel” och att ”man kan vara arg på Aftonbladet, man kan vara arg på diverse människor som jobbar på Aftonbladet och jobbade med de här artiklarna, och de som var anonyma och de som ljög och hittade på de här sexuella grejorna som sedan försvann illa kvickt därför att det var påhittat”

På frågan om hon ser ett direkt samband mellan publiceringarna och självmordet svarar hon:

”Ja, så är det. För detta var uttryckt på ett sätt, det som stod i tidningen var för honom så enormt obehagligt och skadande att det i förlängningen tog hans liv.”

Lyssna på söndagsintervjun här.

Läs också

Den farliga glidningen i #metoo-bevakningen

Självmordet som ledde till lärorik granskning av medierna

Mediedrevet blev hans död

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.