Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

AnnaKarin Lith blir ny chefredaktör på HN

Publicerad: 18 oktober 2007, 09:25

AnnaKarin Lith, som de senaste två åren varit chefredaktör för Motala & Vadstena Tidning, har utsetts till ny chefredaktör för Hallands Nyheter. Hon tillträder tjänsten efter kommande årsskifte.


Ämnen i artikeln:

Hallands Nyheter

AnnaKarin Lith, som de senaste två åren varit chefredaktör för Motala & Vadstena Tidning, har utsetts till ny chefredaktör för Hallands Nyheter. Hon tillträder tjänsten efter kommande årsskifte.

Personalen på de båda tidningarna har informerats under dagen. AnnaKarin Lith efterträder Kristian Alm, som sagt att han efter sex år som chefredaktör och ansvarig utgivare kliver av för att han vill komma närmare journalistiken.

På frågan varför hon flyttar på sig redan efter två år i Motala svarar AnnaKarin Lith att det inte har varit någon lätt och snabbt fattat beslut.

– Hade det här jobbet dykt upp om ett år hade det varit alldeles perfekt, men nu står inte jobben som spön i backen och då för man passa på, säger hon och fortsätter:

– Och vi har gjort ett otroligt förändringsarbete på Motala & Vadstena Tidning under de här två åren. Nu handlar det mer om att förvalta och någon förvaltare är jag inte.

AnnaKarin Lith förklarar varför hon lämnar chefredaktörskapet i Motala också med att hon vill vara med och råda över fördelningen print kontra webb.

– Och den frågan äger inte jag i Motala, den ligger i Örebro och ska ligga där också.

I Falkenberg, däremot, kommer hon att ha den frågan på sitt bord. AnnaKarin Lith ser, efter vad hon sagt, fram emot en ny spännande yrkesutmaning och en ny roll samt att samarbeta med de västkustska tidningarna i Stampen-gruppen, där Hallands Nyheter är relativt ny.

Återigen byter familjen Lit-Ozarowsky upp och flyttar. Senast var det från Dalarna och Gästrikland.AnnaKarin Lith arbtade i olika omgångar och befattningar på Dalarnas Tidningar. Hon har också arbetat på Arbetarbladet, Söndagsavisen och Radio Gävleborg. Hennes yngsta är sju och är därmed än så länge relativt lätt att flytta med. Maken, som är lärare, seglar på fritiden och längtar till havet. Han är överförtjust.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Hallands Nyheter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev