söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Anna Serner: utgivaren är ansvarig

Publicerad: 18 september 2008, 11:24

Tidningsutgivarnas vd Anna Serner reagerar starkt på Telias uppfattning att det är operatören som äger mobiltelefonens display.
- Det är som att säga att brevbäraren äger brevlådan, säger hon.


Telias informationschef för innehållstjänster, Bengt Olsson, säger bland annat att operatören äger displayen och att den som lägger ut en hemsida inte har någon makt över hur den sedan ska visas ut. Anna Serner är av en annan uppfattning:

– Han har inte satt sig in i utgivaransvaret. Om den ytan uppfattas som en del av nyhetssidan kommer ansvarig utgivare legalt att vara ansvarig. Det är en sak hur det fungerar tekniskt, och en annan vad läsaren uppfattar.

– Det är som att säga att brevbäraren äger brevlådan. Det är läsarna som äger displayen. Telia tror att de är en innehållsleverantör, när de är en distributör.

Men det är väl upp till Telia och tidningsföretagen hur de vill göra, har TU något med det att göra?

– Absolut, men då utgår jag från att de kan få kunskaper om hur det kommer att fungera först. Om det är en affärsuppgörelse mellan Telia och tidningsföretaget hart inte vi med det att göra. Vad vi kan göra är att råda tidningsföretagen att inte finnas i Surf Open om de inte har kommit överens med Telia om sättet sajten ska visas på.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev