Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Anna Rastner blir ny programchef på TV4

Publicerad: 17 juni 2015, 07:21

Anna Rastner blir ny programchef för TV4-Gruppen och samtidigt uttökas Jakob Hanssons ansvar som utvecklingschef.


Anna Rastner, i dag digital programchef, blir ny programchef för TV4-Gruppen med ansvar för ”hela linjeproduktionen av det svenska innehåll som programavdelningen beställer och levererar till alla kanaler och plattformar”. Produktionschefer på programavdelningen blir  Pelle Porseryd, i dag exekutiv producent och Susanna Jacobsson.

Utvecklingschefen Jakob Hansson får ett utökat ansvar för programutveckling, omvärld och format med ansvar för intake, pitchar, nya programidéer, programupphandling och relationer med produktionsbolagen. Hans närmaste medarbetare blir Niklas Vestberg, i dag exekutiv producent, som blir ansvarig för format- och omvärldsbevakning samt licens- och optionsförhandlingar för internationella format samt Malin Knave, i dag produktionschef, som kommer att jobba med program- och affärsutveckling i samarbete med kommersiella partners.

Anna Rastner och Jakob Hansson rapporterar till programdirektören Cathrine Wiernik.

”Med sin bakgrund som ansvarig för digitalt innehåll är Anna Rastner som klippt och skuren för att som ny programchef skapa en sammanslagen innehållsverksamhet där digitalt och linjärt möts fullt ut. Jakob Hansson kan nu som chef för utvecklingsgruppen ägna hela sitt fokus på att ur dagens enorma utbud hitta de starkaste idéerna och bästa innehållet för att möta kraven som ställs från våra tittare och användare på att leverera det bästa svenska innehållet för alla plattformar, säger Cathrine Wiernik i ett pressmeddelande.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev