Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Anna Lindberg blir publisher för Östgöta Media

Publicerad: 7 oktober 2015, 05:37

NTM-koncernen stuvar om rejält. Correns publisher Anna Lindberg får nu det övergripande ansvaret för alla koncernens tidningar i Östergötland.


Ett 20-tal tjänster ska bort när NT-koncernens tidningar i Östergötland omorganiseras. Det enda som egentligen är klart är att publisher för samtliga blir Correns nuvarande publisher Anna Lindberg.

Jag kommer att ha det övergripande redaktionella ansvaret. Men om jag blir ansvarig utgivare för samtliga är inte klart, säger Anna Lindberg.

Tidningarna som ingår, Corren, NT, Motala/Vadstena Tidning och Västerviks Tidningen, ska samordnas i högre utsträckning än i dag. Hur det ska gå till vill inte Anna Lindberg gå in på för att inte föregripa övriga förhandlingar.

Vi ska dock inte centralisera något. Däremot koncentrera administrativa uppgifter i färre personer.

När förhandlingarna ska vara klara vill hon inte heller gå in på.

Vi ska inte göra något fort och fel utan det får ta den tid det tar.

En av de som berörs av förändringen är NT:s publisher Anders Nilsson. Han vill i dagsläget inte kommentera förändringen.

Jag är fortfarande publisher på NT. Och jag kan inte säga så mycket mer då det pågår förhandlingar.

Vill du ha en roll i NT:s framtida organisation?

Inga kommentarer.

Västerviks-Tidningens publisher Mikael Sönne är lika fåordig. Han vill varken kommentera den nya organisationen eller sin egen eventuella framtid där:

Jag hänvisar frågor om den nya organisationen till Anna Lindberg.

Östgöta Medias publisher Anna Lindberg har jobbat på ett flertal positioner inom NTM-koncernen. Hon har bland annat varit reporter på Corren, programchef och programledare för tv-kanalen och chef för koncernens nyhetsbyrå samt även digital utvecklingschef på koncernnivå.

Östgöta Media bantar redaktionerna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.