Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Anna Gullberg dödshotad

Publicerad: 30 mars 2016, 11:24

Gefle Dagblads chefredaktör har hotats till livet av en släkting till den granskade Gävlemoskéns imam. Hoten har framförts i telefonsamtal med en polischef i Gävle. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

– Det är klart att man kan känna att pressfriheten är hotad, säger Anna Gullberg när Medievärlden når henne över telefon.

Själv har hon inte hört samtalet. Gullberg blev uppringd av polisen som berättade att det inkommit ett samtal där en nära släkting till imamen uttalat hot och ilska kring publiceringar som Gefle Dagblad gjort i samband med en granskning av Gävlemoskén.

– Jag blev bestört och arg. Det är förstås ett obehagligt samtal att få. GD har ju varit i hetluften tidigare. Det har varit ett spänt läge och det är klart att det känns otroligt påfrestande. De här hoten är riktade mot mig i egenskap av chefredaktör och ansvarig utgivare.

Vad tänker du om det som skett?

– Att tonläget bara blir högre och högre. Vi ser ju den här typen av saker i sociala medier, men att kan man säga det här till en polis. Det tycker jag är exceptionellt.

Polisen har inlett en förundersökning och släktingen till imamen är nu skäligen misstänkt för olaga hot.

– Vi får se om det går vidare till åtal.

Viktig moskégranskning utan fördomar

Anna Gullberg

Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.