Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ann Tiberg undviker halal-slakt till frukost

Publicerad: 21 oktober 2009, 09:09

Ann Tiberg är ny chef för TV4:s Nyhetsmorgon. Hon har det senaste året jobbat som reporter på Kalla Fakta och efterträder nu Andreas Haglind som får nya uppgifter inom TV4-Gruppen.


Ämnen i artikeln:

NyhetsmorgonTV4

När bytte du senast jobb, och var kom du då från?

– Våren 2008, från SR Ekot till TV4:s samhällsredaktion.

Vad tar du med dig från tiden på Ekot?

– En omåttlig förtjusning i direktsändningar. Ett stort intresse för publicistiska frågor. Och en respekt för radions snabbhet och direkthet som medium.

Hur ofta ska man byta jobb och varför?

– Beror förstås på jobbet. Jag har hittills stannat ungefär två år på varje jobb – ett år krävs för att komma in jobbet och bli bra på det. Efter det kan man börja förändra och förfina och kanske också ha ganska kul. Sedan börjar det bli dags att fundera över hur man ska gå vidare. Med chefsjobb är det förstås annorlunda; varje fas kräver säkerligen längre tid.

Bjuda upp eller bli uppbjuden, vilket fungerar bäst?

– Egentligen bättre bjuda upp – att aktivt leta rätt på nya möjligheter i stället för att vänta på att nån ska ringa. Min erfarenhet är att mediechefer är extremt lyhörda inför personer med chefsambitioner så det är bra att ge en signal tidigt om man är sugen på att byta arbetsuppgifter.

Ett jobb du skulle vilja göra?

– Svårt svara på när jag precis ska byta jobb. Men OK, jag kan ibland vara lockad att jobba med krishantering för personer som hamnat rejält i klistret. Politiskt ”spin” skulle också vara spännande.

Ditt roligaste uppdrag hittills?

-Jag har gjort så många olika saker att det är svårt att peka på bara ett. Att göra politiska gräv på Kalla Fakta har varit otroligt kul och givande. Att jobba som producent på Ekot och P1-morgon var utvecklande och lärorikt även om det ofta innebar hårt arbete. Under mina år i London fick jag jättespännande uppdrag som att intervjua internationella storpolitiker, författare och musikpersonligheter.

Arbetskamraten du skulle vilja jobba med igen?

– Björn Häger, en fantastiskt duktig journalist och trevlig person. Vi gjorde ett Kalla Fakta-gräv tillsammans om riksdagsledamöternas frånvaro i allmänhet och Thomas Bodströms i synnerhet. Han har samma känsla och intresse för detaljer som jag.

Är det någon skillnad att göra program tidigt på morgonen?

– Ja, absolut. Morgonen kräver ett särskilt tempo, jag har också alltid tyckt att man ska var försiktig med vissa ämnen och bilder vid den tiden. På P1-morgon körde vi halal-slakt en gång, det kändes sådär med rått kött och skrikande djur klockan kvart över sex på morgonen. Starka bilder är jag känslig för, tandläkarborrar, möglig mat, sånt som kan vara obehagligt om man sitter och äter frukost.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

NyhetsmorgonTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.