Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Anklagad SVT-chef lämnar

Publicerad: 23 oktober 2017, 04:54

Den chef på SVT som utreds för sexuella trakasserier beslutade sig i fredags för att lämna företaget med omedelbar verkan.


Internutredningen mot den högt uppsatta chefen på SVT som anklagas för att ha utsatt kollegor för sexuella trakasserier inleddes i onsdags och avslutades i fredags.

Utredningen visar bland annat att det är fler än en kvinna som utsatts för sexuella trakasserier. I samband med att de nya uppgifterna kom fram stod det klart att chefen valt att säga upp sig med omedelbar verkan. Det rapporterar SVT:s interntidning Vipåtv. SVT har polisanmält medarbetaren.

I förra veckan slog hashtagen #metoo, under vilken kvinnor vittnar om sexuella övergrepp och trakasserier, brett i sociala medier. Bland dem som pekats ut som förövare återfinns flera personer inom den svenska mediebranschen, bland annat på Aftonbladet, TV4 och SVT.

I spåren av nätkampanjen berättade också Dagens Nyheter i helgen att man pausar ett samarbete med en frilansjournalist sedan det riktats anklagelser mot denne på sociala medier. Enligt tidningen handlar anklagelserna inte om sexuella trakasserier, men de bedöms som såpass allvarliga att de behöver utredas närmare:

”Vi har uppmärksammats på delvis nya uppgifter om frilansaren som vi måste utreda närmare. Vi tar allvarligt på saken och behöver undersöka om det finns någon grund för det som påstås eller inte. I väntan på det kommer vi att avvakta vidare medverkan i tidningen”, säger tidningens chefredaktör Peter Wolodarski.

Läs också

Chef på SVT utreds för sexuella trakasserier

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.