Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ångermanlänningar bildar gemensamt bolag

Publicerad: 24 maj 2006, 10:25

Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda slås samman till ett bolag. Tidningarna kommer dock att bli kvar som två titlar.


Det nya bolaget, som får namnet Ångermanlands Tidningar AB, startar sin verksamhet 1 september. Namnen på verkställande direktör och ansvarig utgivare presenteras vid en extra bolagsstämma i Härnösand 27 juni, skriver Tidningen Ångermanland.
Ägaren Mittmedias koncernchef Jan Cahling informerade på tisdagen personalen på Tidningen Ångermanland om förändringen. Han sa bland annat att tidningarna genom att gå samman får större överlevnadsmöjligheter på sikt.
Redan i dag samarbetar tidningarna på flera områden. Båda tidningarna trycks i Örnsköldsvik, en gemensam växel finns i Härnösand, tidningarna har en gemensam IT-avdelning och har likadana system för redaktion, annons- och ekonomiavdelningarna. Dessutom redigeras alla inrikes- och utrikessidor i Örnsköldsvik. Nu väntas ett fördjupat samarbete på alla områden.
Räknar man bort tryckeriet har tidningarna i dag ungefär lika många anställda, cirka 75-80 personer. I samband med sammanslagningen väntas en minskning av antalet anställda. Mittmedias koncernchef Jan Cahling säger i en intervju i Tidningen Ångermanland att han tror att personalminskningarna ska klaras genom olika pensionslösningar. Till exempel ska 30 personer på de två tidningarna gå i pension de närmaste fem åren.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev