onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Altinget ökar EU-bevakningen

Publicerad: 25 januari 2017, 09:05

Politikbevakningstjänsten Altinget lanserar ett nyhetsbrev och en nyhetsportal om EU-politik. Och tillsätter en ny korrespondent i Bryssel.

Ämnen i artikeln:

EU

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I dag är det premiär för Altingets nyhetsbrev och nyhetsportal om EU-politik. Innehållet i premiärbrevet består av bland annat av artiklar om Brexit och Ceta (handelsavtal mellan EU och Kanada).

”Det känns angeläget att stärka bevakningen av EU i en tid då Europa och världen står inför skeenden som kommer att påverka vår framtida vardag. Jag tänker på Storbritanniens utträde ur unionen, Frankrikes hållning till EU i och med presidentvalet och inte minst EU:s relation till USA med president Trumps intåg på den politiska arenan”, säger Mattias Croneborg, chefredaktör på Altinget Sverige.

Samtidigt tillsätts Andreas Liljeheden, som korrespondent för att bevaka EU-institutionerna. Han har i dag uppdragsgivare som TV4, Dagens Industri, Finansliv och Euranet.

”Andreas och jag har samarbetat tidigare. Det är glädjande att vi kan knyta en så erfaren och kunnig journalist till Altinget”, säger Mattias Croneborg.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev