Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Almega och Unionen når efterlängtat avtal om flexpension

Publicerad: 23 februari 2017, 08:41

Under onsdagen slöts ett avtal där alla arbetsgivare inom Almega är överens om flexpension för public service-bolagen.


Ämnen i artikeln:

SVTUnionenPublic service

Almega Medieföretagen, Unionen och Akademikerförbundet har slutit ett avtal om flexpension för public service-bolagen, rapporterar SVT:s interntidning Vi på tv.

“Vi är glada att frågan om flexpension äntligen är löst. Nu laddar vi för den riktiga avtalsrörelsen som börjar om två veckor”, säger Gun Karlsson, Unionklubbens ordförande på SVT.

Anna-Karin Hatt, Almegas vd, säger följande i ett pressmeddelande:

“Genom överenskommelsen kommer det bli enklare att anställa och bli anställd, beredskapsreglerna anpassas till ny teknik och parterna har tagit fram en vägledning som ska underlätta att rätt kompetens blir kvar vid neddragning”.

Unionen och Almega har länge haft svårigheter att komma överens om ett avtal gällande flexpension och frågan har varit aktuell sedan 2013.

Flexpension innebär att arbetsgivaren gör en extra pensionsavsättning till arbetstagarens tjänstepension. Avsättningen dras från det utrymme för löneökningar som parterna fastställt. Dessutom innebär avtalet att arbetstagaren vid 62 år lättare ska få möjlighet att gå ned i arbetstid.

Ämnen i artikeln:

SVTUnionenPublic service

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.