Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Almedalen; onsdag: Reinfeldt kritisk till mediernas bevakning

Publicerad: 5 juli 2006, 20:48

Medierna behandlar det socialdemokratiska regeringsalternativet mildare än det borgerliga. Den kritiken framförde moderatledaren Fredrik Reinfeldt på onsdagens presskonferens i Visby.


Fredrik Reinfeldt beskrev i sin inledning hur Maria Wetterstrand (mp) i en intervju i Kyrkans Tidning skildrat gnissel inom vänsterkoalitionen. Hon sa där att partierna har större inbördes problem än vad som är känt. ”Vi bråkar.” Och om inte överenskommelser formuleras tydligt på papper så ”fifflas de bort”.
Sedan utmanade han journalisterna:
– I alla decennier har ni jagat borgerligheten med frågan om hur ska ni kunna regera ihop om ni ger olika besked? Ställ frågan till vänsteralternativet nu.
Presskonferensen tuffade på och var nästan över utan att någon i nyhetsmedierna tagit upp Reinfeldts kastade handske.
Tycker du att medierna gör en mildare granskning av socialdemokraternas regeringsalternativ än av ert borgerliga alternativ?
– Ja, med ditt tillägg, svarade Fredrik Reinfeldt. Jag tycker inte att det sker någon granskning av deras regeringsalternativ.
– Tänk om jag hade uttryckt mig som Maria Wetterstrand i en intervju. Att vi har större problem än folk vet om. Att vi bråkar. Att saker fifflas bort. Jag tror att ni hade blivit rätt upphetsade av sådana svar.
Moderatledaren ansåg att ett sådant svar hade uppmärksammats mycket mer av medierna om det handlat om den borgerliga sidan än nu när det handlade om vänstersidan.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev