Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Alliansen vill sänka avgifterna för privatradion

Publicerad: 13 september 2010, 03:37

Alliansen vill sänka koncessionsavgifter för kommersiell radio med 12 miljoner kronor. SBS Radio och MTG hade dock hoppats på slopade avgifter.


Totalt är den kommersiella radions koncessionsavgifter 130 miljoner kronor per år. SBS Radio och MTG har skrivit ett gemensamt pressmeddelande där de uttrycker besvikelse.

Avsaknaden av långsiktighet i kulturministerns besked gör mig besviken. En allmänt hållen ambition om att fortsätta sänka koncessionsavgifterna om ekonomin tillåter är välkommen men skingrar inte osäkerheten. Den faktiskt föreslagna justeringen av koncessionsavgifterna kommer inte att skapa de lika och konkurrensmässiga villkor mellan olika medieslag som kulturministern eftersträvar. Avgiftssänkningen är dessvärre en droppe i havet som inte på långa vägar räcker till för att vi ska mäkta med att ta de långsiktiga, kostsamma och riskabla investeringsbeslut som krävs för att vi ska kunna försvara och utveckla radions position i framtidens medielandskap, säger Anna Berggren, vd på MTG Radio, i ett pressmeddelande.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev