Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Alliansen oenig i flera frågor

Publicerad: 22 juni 2010, 10:18

Alliansens partier står långt ifrån varandra i flera av de mediepolitiska frågorna. Förutom presstödet och reklamskatten går åsikterna bland annat också isär om rätten att få ut allmänna handlingar digitalt.


Ämnen i artikeln:

PresstödReklamskattValet 2010

Endast Fp och C anser det vara viktigt att införa rätt till digital utlämning av allmänna handlingar. Frågan prioriteras inte alls av M och Kd. Moderaterna hänvisar i en kommentar till E-offentlighetskommitténs förslag om att myndigheter ska lämna ut allmänna handlingar elektroniskt om det går. Förslaget är ute på remiss.

Inte heller frågan om att tillåta annonsering för utländska spelbolag verkar vara en viktig fråga för något annat parti än Fp och i viss mån C.

Vi vill se en reglerad spelmarknad med utrymme för fler aktörer. Spelmarknaden ska utgå från konsumentens legitima efterfrågan att köpa säkra, tydliga och kontrollerade speltjänster, skriver Fp.

När det gäller att förbjuda fotografering i vissa privata situationer står den borgerliga alliansen, till skillnad från de rödgröna, enad. Kd poängterar  att det är viktigt att öka skyddet för den personliga integriteten. Moderaterna anser att integrationskommitténs förslag kräver mer analys.

Som enda borgerliga parti anser Centerpartiet att det är viktigt att göra särskilda insatser för att garantera lördagsutdelning i glesbygd. M, Kd och Fp svarar nej på frågan. Fp skriver i sitt svar att det i dag finns god tillgång till medier och att det därför inte behöver återinföras några särskilda insatser på det området.

Den borgerliga alliansen har inga planer på att riva upp förslaget om att ändra kreditupplysningslagen.

Vi är inte beredda att åter öppna upp för människor att utan rimliga skäl snoka i vänners och grannars privata ekonomiska förhållanden, anser M.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev