Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Allehanda helägt av Mittmedia

Publicerad: 14 december 2012, 07:50

Nu har Mittmedia köpt minoritetsposten i Allehanda Media.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Nya Norrland/Dagbladet har sedan bildandet av Allehanda Media 2006 haft fem procent av aktierna i bolaget. Men efter en precis avslutad affär som förutom en summa pengar också innebär ett inflytande över den s-märkta ledarsidan har nu Mittmedia full kontroll över bolaget.

Under hösten har också en affär genomförts med Gävle Tidningar där 35 procent av aktierna kontrollerats av Arbetarbladets intressenter. För 100 miljoner kronor och även där löfte om fortsatt inflytande över ledarsidorna har de sålts till Mittmedia.

Där handlar det om ett företag med en rätt välfylld kassakista, så man kan säga att vi köpte pengar för pengar, säger Mittmedias vd Thomas Peterssohn.

Nu återstår bara att köpa en mindre aktiepost från arbetarrörelsen i Östersund. En affär som inte gått lika smidigt. Thomas Peterssohn dementerar dock att Mittmedias bud till dem inte innehöll några pengar.

Det gjorde det. Fast tydligen inte tillräckligt. Men vi ska fortsätta att prata och jag tror säkert vi ska komma till en lösning.

Mittmedias bud på noll kronor för aktierna var för lågt

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev