Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Allehanda anmäler inte Olsgården

Publicerad: 4 januari 2011, 08:26

Allehanda Media kommer inte att vidta några åtgärder mot fastighetsägaren Thomas Olsgården som gick till hårt angrepp mot Tidningen Ångermanlands reporter Tomas Izaias Englund.


Ämnen i artikeln:

Tidningen Ångermanland

Ljudfilen där fastighetskungen Thomas Olsgården kallar Tomas Izaias Englund för Norrlänningajävel, björnjägare och kommunist har under de senaste dagarna spridits på nätet. De flesta har skrattat åt och förvånats över klippet som innehåller de flesta fördomar som finns om Norrlänningar och samtidigt är en uppvisning i hur anfall är bästa försvar.

Ledningen på Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda kommer dock inte att vidta några åtgärder mot Olsgården.

Visst, intervjun innehåller några uttalanden där gränsen mot hot är hårfin. Jag har lyssnat igenom intervjun och pratat med vår reporter Tomas och vi är överens om att låta det vara, säger Jimmie Näslund, chefredaktör för Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda.

När tidningarnas reportrar hamnar i utsatta lägen är ledningen på Allehanda Media noga med att uttala sitt stöd för medarbetarna. Uttalade hot polisanmäls och i mer svårtolkade lägen försöker man hitta lösningar tillsammans med den berörda medarbetaren.

För några år sedan blev en av reportrarna utsatt för ett hot där en person sa att han skulle hemsöka reporterns hus mitt i natten. Då lät vi reportern bo på hotell tills det kändes bättre, berättar Jimmie Näslund.

Vilken förolämpning var jobbigast att ta, ”Norrlänningajävel”?

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Tidningen Ångermanland

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev