Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Alingsås Tidning spände musklerna när HK vann handbolls-SM

Publicerad: 15 maj 2009, 08:11

När slutsignalen i finalen i handbolls-SM gick i Globen i lördags, så SMS:ade sportchefen på Alingsås Tidning till redaktionschefen: "Bilaga?". Han fick svaret: Ja. På ett dygn jobbade redaktion och annonssäljare ihop 16 sidor guldjubel.


Ämnen i artikeln:

Alingsås Tidning

Alingsås HK:s finalseger vände upp och ner på hela stan. Tidningen, som kommer ut måndag, onsdag, fredag hade laddat inför finalen med en bilaga på fredagen. Den hade man en vecka på sig att producera.
När slutsignalen gick och Alingsås hade slagit GUIF med 29-26 var det ett dygn till pressläggning. Hela sportredaktionen, tre reportrar, och två fotografer var i Globen.
–    Vi hade planerat för 5-6 sidor, säger produktionschefen Thomas Fransson.
–    Nu skulle vi göra 16.

Några medarbetare stannade kvar i Stockholm för att skildra guldfesten, resten satte sig i bil och körde till Alingsås och var framme vid 3-tiden på natten.

Under söndagen kom säljare från annons in och sålde på bilagan.

–    Så fick vi en del kostnadstäckning.

Alingsås Tidning har en upplaga på 12400. Istället för en 40 siding gjorde man 36 och 16. Tidningen tog snabbt slut på stan. En av sportmedarbetarna mötte stjärnspelaren Kristian Bliznac mitt på dagen, som bad om en tidning: han kunde inte få tag på den någonstans, berättar Thomas Fransson.

Vad fick ni för reaktioner?

–    Väldigt mycket credit från spelare, från klubben och från läsarna.

Tidningen hade förberett sig för en seger genom att trycka upp ett guldlöp. Det kom upp runt om på läktarna i Globen så snart segern var klar. Som en extra satsning för handbollen trycktes det upp en extra upplaga som las samman med överupplaga på bilagorna inför och efter. Paketen såldes för 20 kronor.
–    Allt går till ungdomshandbollen.
–    Vi har sålt något hundratal paket.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Alingsås Tidning

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.