Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Alingsås Tidning i rekonstruktion

Publicerad: 23 juni 2016, 06:44

Bolaget som äger Alingsås Tidning har begärt sig i rekonstruktion. Orsaken uppges bland annat vara stora skulder till Stampenägda distributionsbolaget VTD.


Ämnen i artikeln:

Alingsås Tidning

William Michelsen Boktryckeri, som äger Alingsås Tidning samt  Härryda Posten, Lerums Tidning och Partille Tidning, har lämnat i en ansökan om rekonstruktion.

– Under ett och ett halvt års tid har vi jobbat med att slimma och effektivisera organisationen. Men det borde kanske ha gjorts tidigare, säger Claes Svensson, redaktionschef på Alingsås Tidning.

Ansökan om rekonstruktion har lämnats in och beviljats av Alingsås tingsrätt. I mitten av juli ska en rekonstruktionsplan presenteras.

– Rekonstruktören har gott hopp om att det ska lösa sig, därför har jag gott hopp också, säger Claes Svensson.

I mars lade bolaget ned sin egen tidningstryckeriverksamhet och flyttade samtliga produktioner till Stampenägda V-tabs anläggning i Landvetter. Dessutom sköter Stampenägda VTD distributionen av tidningen. Enligt källor till Medievärlden är därför Stampen ett av de bolag som William Michelsen Boktryckeri är skyldig mest.

Nedläggningen av tidningstryckeriet berörde sju anställda som enligt källor till Medievärlden ännu inte fått sin slutlön. Hur den utbetalningen påverkas av rekonstruktionsbeslutet är inte klart.

Allingsås Tidning kommer ut tre dagar i veckan med en upplaga på 9 900 ex och en räckvidd på 35 000 läsare. Övriga tre tidningar som William Michelsen Boktryckeri äger,  Härryda Posten, Lerums Tidning och Partille Tidning, är gratisdistribuerade endagarstidningar.

Ämnen i artikeln:

Alingsås Tidning

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev