Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Aktion för Dawit Isaak i Eritrea

Publicerad: 16 oktober 2012, 08:38

En eritreansk människorättsaktivist höll i helgen en omfattande telefonaktion för den fängslade svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak.


Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Över 10 000 personer i Eritrea blev uppringda och fick frågan: ”Vet ni något om min bror Dawit Isaak?” genom en förinspelning.

Dawits bror Esayas hade spelat in telefonmeddelandet, som löd:

”Kära eritreaner, mitt namn är Esayas Isaak och jag är bror till journalisten Dawit Isaak. Min broder Dawit försvann tillsammans med 18 andra journalister, när eritreanska säkerhetsmän förde bort honom för elva år sedan. Sedan dess har vi inte några konkreta uppgifter om hur han mår eller var han finns. Om någon har information om min bror eller hans vistelseort vänligen ring mig på detta nummer…”.

Regimen i Eritrea har jobbat hårt för att gripna journalister ska glömmas bort i sina fängelser. Vår aktion får förhoppningsvis människor att inte glömma, säger människorättsaktivisten och journalisten Meron Estefanos till Expressen.

Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.