Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Åklagarens krav: lyckta dörrar i Timell-rättegången

Publicerad: 14 maj 2018, 04:38

Kammaråklagare Anna Bengtsson kräver att den kommande huvudförhandlingen i Martin Timell-rättegången sker bakom lyckta dörrar.


Ämnen i artikeln:

Martin Timell

Syftet med åklagarens krav är att värna om målsäganden. Advokaten Hanna Lindblom, som försvarar Martin Timell, har inga invändningar:

”Jag står bakom det resonemanget”, säger hon till Expressen.

Den före detta TV4-profilen Martin Timell står åtalad för våldtäkt i samband med en personalfest 2008. Våldtäktsanklagelserna mot honom blev kända för allmänheten i samband med höstens #metoo-rörelse och han polisanmäldes i samma veva. Samtidigt framkom fler vittnesmål från personer som uppgav att de utsatts för övergrepp, sexism, rasism och homofobi av Martin Timell. De samlade uppgifterna fick TV4 att i slutet av oktober fatta beslutet att avsluta alla samarbeten med Timell.

Rättegången inleds den 21 maj i Attunda tingsrätt i Sollentuna och väntas pågå under tre dagar. Martin Timell nekar till alla anklagelser.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Martin Timell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.