måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ägartillskott räddar LT

Publicerad: 20 december 2004, 09:01

Konkurshotet mot Länstidningen i Östersund är undanröjt. Ett kapitaltillskott från majoritetsägaren möjliggör fortsatta satsningar.


Länstidningen gör förlust för åttonde året i rad. I september upprättades en kontrollbalansräkning, (när hälften av det egna kapitalet i bolaget är förbrukat måste man enligt aktiebolagslagen upprätta en kontrollbalansräkning för att se om man på egen hand kan återställa kapitalet inom cirka åtta månader). Majoritetsägaren Mats O Sund-qvist har nu bestämt sig för att skjuta till fem miljoner kronor i ett första skede.
Kapitaltillskottet gör det bland annat möjligt för tidningen att byta lokaler.  Redaktion, annons- och ekonomiavdelningarna lämnar det nuvarande tidningshuset för nya lokaler i centrala Östersund. Kvar blir endast tryckeriet.
Det är också aktuellt att förstärka företagsledningen. Eva Larsson, i dag informationschef hos Förpackningsindustrin, har kontaktats av Länstidningen. Men hon förnekar att det skulle handla om tjäns- ten som chefredaktör och ansvarig utgivare, vilket Östersunds-Posten skrivit.
– Inget är klart, det var olyckligt att ÖP skrev om det här, säger hon.
Ryktena tog fart efter att Eva Larsson, på Länstidningens bekostnad, deltagit i en konferens i Tidningsutgivarnas regi.
YLVA CARLSSON

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev