fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Aftonbladet startar opinionsbildande nyhetssajt

Publicerad: 1 juli 2013, 10:55

I augusti lanserar Aftonbladet och Schibsted Politism.se, en opinionsbildande nyhetssajt för unga med vänstersympatier.

Ämnen i artikeln:

PolitismAftonbladet

AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Sajten finansieras av Aftonbladet och LO, men ska stå fri från både dem och från politiska partier, enligt ett pressmeddelande.

Vi skapar en plattform för unga människor med vänstersympatier som inte dras till partipolitiken. Politism.se sätter in nyheter i ett politiskt sammanhang och engagerar användarna i den aktuella debatten, säger Aftonbladets politiske chefredaktör Karin Pettersson som är initiativtagare.

Materialet görs av redaktionen, men användarna kan gå med i en community och bidra med innehåll där.

När det gäller användarnas medverkan går vi tvärt emot många andra och satsar på hög kvalitet genom att inte låta alla publicera sig fritt. Vi tror att det blir bättre samtal om vi inte låter alla kommentera allting, utan istället ser till att allt som publiceras håller en hög allmängiltig nivå, säger Eric Rosén, projektledare och redaktör.

I communitydelen kan användarna göra en användarkarriär i sex olika steg av engagemang som alla ger mer inflytande över innehållet.

Redaktörer för sajten är Eric Rosén och Margret Atladottir, övriga skribenter är kulturjournalisten Maja Bredberg, ekonomen Agneta Berge och gruppen bakom den feministiska bloggen genusfolket.se. På sikt är målet att användarnas material ska stå för en stor del av innehållet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev