Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Aftonbladet om tv-siffrorna

Publicerad: 8 november 2012, 15:53

Under presidentvalet i USA startade Aftonbladets webb-tv automatiskt på www.aftonbladet.se så de flesta som gick in på startsidan 00-09 under onsdagen räknades som webb-tv-tittare.


Ämnen i artikeln:

Webb-tv

Det förekommer att Aftonbladet tillämpar autostart på webb-tv efter klick på puffar märkta ”TV+ TEXT” men detta var första gången det låg video med autostart på förstasidan.

Vi följer Kia-index regelverk och räknar aldrig mer än en sidvisning per klick säger Johan Liljebo, Analyschef på Aftonbladet. En sidvisning föregås alltså alltid av en aktiv handling. I just det här fallet kan man diskutera om visningarna ska tillfalla webbtv eller startsidan.

Hur många tittare skulle ni haft på webb-tv:n om ni inte använt autostart på förstasidan?

Vi snittar 380 000 unika tittare per dag så uppskattningsvis det dubbla eftersom det var en så stor nyhetshändelse. När det gäller visningar ligger snittnivån på 700 000 per dag, så långt över 1 miljon visningar och då har vi inte inkluderat tittningen i mobilen som rusar.

Aftonbladet slog under onsdagen dygnsrekord på mobilsajten med 1 129 135 unika användare och den vanliga sajten nådde 2 071 064 unika webbläsare enligt Adobe Site Catalyst.

En miljon visningar för Aftonbladets USA-sändningar

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Webb-tv

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev